Leírás
Alkalmazása:
Teaforrázat: 2x2,5 g csipkebogyóhúst tegyen 1 csésze forrásban lévő vízbe és 10 percig hagyja ázni, majd szűrje le. Napi adag: 3-4 csésze.
A növény termését szeptember környékén kell begyűjteni, meg kell szárítani és így egész télre el lehet tárolni. Használható erősítő, üdítő és élvezeti célokra, valamint íz javító hatása miatt alkalmazzák gyümölcsteákban és gyógynövény-keverékekben is. Jól tárolható C-vitamin és P-vitamin forrás. Készítenek belőle gyógyteát, amely jól jöhet a meghűléses, influenzás megbetegedések idején, valamint vizelethajtó hatása is lehet. Karotinoidokban is gazdag, emiatt a belőle készült dzsem fogyasztása egészséges. A Kalifornia Egyetem és a Fredericksburg kórház munkatársai kutatásokat végeztek és arra az eredményre jutottak, hogy a csipkebogyó csökkentheti az ízületi fájdalmakat.
forrás: www.termeszetcseppjei.hu